Met je visitekaartjes wil je natuurlijk een onvergetelijke indruk achterlaten. Naast een uniek ontwerp in Jouw Stijl, is het ook belangrijk te bedenken waar je het ontwerp op gaat laten drukken. Het materiaal is namelijk ook belangrijk voor jouw uitstraling. Welk materiaal moet je kiezen en wat voor keuzes heb je eigenlijk allemaal?

Welk formaat visitekaartje is geschikt voor mij?

De eerste vraag die je jezelf moet stellen: welk formaat visitekaartje wil ik hebben? De standaard maat voor visitekaartjes is 85 x 55 mm. De visitekaartjes van PVC materiaal zijn bij veel drukkers 85,4 x 53,8 mm. Handig, want dit formaat past perfect in een portemonnee of telefoonhoesje. Je kunt ook kiezen voor een klapkaartje. Dit zijn gevouwen visitekaartjes. Zo heb je meer ruimte om jezelf te laten zien en je zou er tevens extra functie aan kunnen toevoegen zoals een spaar- of klantenkaartje. Er zijn ook afwijkende formaten mogelijk zoals bijvoorbeeld 50 x 90 mm of een vierkante 55 x 55 mm.

Kies het juiste materiaal

Bij visitekaartjes maken is het materiaal ook een belangrijk aspect. Het papier moet passen bij je doel en wat je uit wil stralen. Een eerste indruk maak je maar één keer. Is duurzaamheid belangrijk voor je? Dan is het een goede keuze dat je visitekaartje dit ook uitstraalt en kun je je visitekaartje laten drukken op bijvoorbeeld natuurpapier of kringlooppapier.

Wil je echt opvallen? Parelmoereffect, metallic glans en linnenstructuur zijn voorbeelden van exclusieve materialen die zorgen voor een opvallend visitekaartje.

 

Houtvrij mat laat je visitekaartje er chique en tijdloos uitzien. Wil je een hele witte achtergrond zodat alle kleuren extra mooi uitkomen? Dan is houtvrij natuurkarton een goede keuze. Voor een stevig visitekaartje dat goed aanvoelt kies je voor houtvrij dubbelzijdig sulfaatkarton.

Voor een zachtere uitstraling kun je ook kaartjes met ronde hoeken laten drukken of laten voorzien van een speciale ‘Soft Feel’.

PVC visitekaartjes

Visitekaartjes van PVC materiaal zijn gemaakt van plastic. Ze zien eruit als bankpasjes. Behalve wit plastic, kun je ook kiezen voor transparante visitekaartjes.

Triple layer: het zit ‘m in de kern!

Heb je geen groot budget voor je drukwerk, maar wil je wel iets bijzonders? Kies dan voor een visitekaartje met gekleurde kern. De zijkant van je visitekaartje kun je laten drukken in vier verschillende kleuren. Dat betekent nog meer ruimte om jezelf uit te drukken en te onderscheiden! Het visitekaartje bestaat uit drie lagen papier, waardoor het extra stevig aanvoelt.

Hulp nodig bij het kiezen?

Zuiver adviseert je graag, neem vrijblijvend eens contact op!

[qbutton size=”medium” style=”white” icon_pack=”font_awesome” fa_icon=”fa-arrow-circle-right” target=”_blank” font_style=”normal” font_weight=”” hover_animation=”move_icon” text=”Bekijk de ontwerp mogelijkheden” link=”https://www.ontwerpstudiozuiver.nl/diensten/ontwerp” background_color=”#e6ae48″ hover_background_color=”#8e8d8d” icon_size=”25″]